Magazin
24 Nisan 2023 ( 8 izlenme )
Reklamlar

1923 Cumhuriyetin Kuruluşu'nun Şanlı Hikayesi

Cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı olan 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tanıştığımız demokrasi başımızın tacıdır.

Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı ve Çocuk Bayramı'nda; Şüphesiz özeldir, şüphesiz güzeldir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle bugün özel, güzel...
Bir başka heyecanlı...

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları birçok alanda çeşitli etkinliklerle kutlandı/kutlanıyor/kutlanıyor.

Sanat dünyası da cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılını çeşitli etkinlik ve prodüksiyonlarla kutladı/kutluyor/kutlayacak
.
Böyle bir kutlama, bugün prömiyeri yapılan '1923' müzikalidir...

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatro, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı “1923”, Zorlu Holding ve diğer grup şirketlerinin desteğiyle sahnelenecek.

Cumhuriyetin kuruluş hikayesini yeni nesillere aktarma misyonuyla hayata geçirilen 1923'te başrolleri Kerem Alışık, Özge Özder, Ece Dizdar, Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli ve Ozan Persentili paylaşıyor.

Milli mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar tarihe tanıklık eden izleyiciyi zaman içinde muhteşem ve fantastik bir yolculuğa çıkaracak olan "1923", Yekta Kopan, Mert Dilek ve Mehmet Ergen tarafından kaleme alındı.

1923'ün üç başrol oyuncusu Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar, Habertürk'e verdiği röportajda müzikalin önemini dile getirdi.
Tabii ki Cumhuriyet'te...

1923 teklifi geldiğinde ne hissettiniz?

Özge Özder... Bu müzikali kabul ettiğimde, Cumhuriyetin 100. yılına yakışır büyük bir proje olacağını gerçekten tahmin etmiştim. Çünkü proje bana geldiğinde aslında yapbozun çok büyük bir parçası tamamlanmıştı ve bu iş için uzun süredir çalışan tüm birimler eklemlenmişti. 

Bu harika yapının tek eksik kısmı, ana oyuncuların eklenmesiydi. Rolü kabul ederken; Rol büyüklüğü ya da kariyer planlaması gibi bencil bir bakış açısıyla değil, bu tarihi olayın içinde olmanın gururu ve bu teklif bana geldikten sonraki süreçte projeye layık olmanın heyecanıyla yaklaştım.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Amber Heard, Johnny Depp'in iftira davası sürüyor Yılmaz Tunç'tan Polat Ailesi açıklaması: Yargı, suç örgütlerinin üzerine gitmeye devam edecek Azerbaycanlı nişanlısı, Türk fenomen Furkan Ağluç'u asansörde aldattı Kızlarının yüzüne mobilya düşmüştü! Berkay'ın eşi duruşmada öfke kustu