Ana Sayfa
02 Ağustos 2022 ( 21 izlenme )
Reklamlar

ABD medyasından övgülü sözler: Türk insansız hava araçları Ukrayna savaşında güç dengesini değiştirdi

ABD medyasından övgülü sözler: Türk insansız hava araçları Ukrayna savaşında güç dengesini değiştirdi

Türkiye'nin savunma sanayi harcamalarıyla dünyada küresel bir oyuncu haline gelmesi, ABD medyasının gündeminde yer aldı. Wall Street Journal, Türkiye'nin İHA'larının Ukrayna'daki savaşta güç dengesini değiştirdiğini ifade ederek, Türk İHA'larının dünyadaki çatışmaları değiştirdiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki konumu ABD basınında yer aldı. Wall Street Journal'ın "İnsansız Hava Araçları (İHA), İnsansız Gemiler ve Ölümcül Robotlar Türkiye'yi Silah Sanayii Santrali Yaptı" başlıklı haberinde, Türkiye'nin son 20 yılda silah üretiminde küresel bir oyuncu haline geldiği kaydedildi.

"İHALAR MERVESİNİ VERMEYE BAŞLADI"
Türkiye'nin son 20 yılda savunma sanayiindeki silah üreten bir güç merkezi olma projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için meyvelerini vermeye başladığını gösteriyor. Türkiye'nin düşük maliyetli insansız hava araçları, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı savaşında güç dengesinin değişmesine yardımcı oldu ve çatışmalar dünyayı değiştiriyor' dedi.

DÜNYAYA İHRACAT YAPILIYOR
Haberde, Türk şirketlerinin Filipinler'e helikopter, Pakistan'a deniz korvetleri, Kenya'ya zırhlı araç ihraç ederek Yunanistan ile rekabet etmek için donanmasını kurduğu ve 10 farklı ülkeye devriye botu sattığı bildirildi.

"YILDA 60 MİLYON DOLAR HARCANIYOR"
ABD gazetesinde yayınlanan haberde, Türk hükümetinin dış tedarikçilere bağımlılığı azaltmak için yıllar içinde savunma sanayi harcamalarını artırdığı belirtildi.

Özel savunma sektörü harcamalarının 2002'de 1 milyar dolardan 2020'de 11 milyar dolara yükseldiğini tespit etti. Silah anlaşmaları da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercih ettiği dış politika araçlarından biri.

“İHA TEDARİKİNDE 1 NUMARA OLMAK”
Türkiye'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacının yüzde 70'ini karşıladığı, 2000'li yılların başında bu oranın sadece yüzde 30 olduğu iddia edildi. Bayraktar TB2'nin başarısı ve askeri ihracatına dayanarak Türkiye, insansız kara, deniz ve su altı araçları da dahil olmak üzere diğer insansız hava araçlarının ana tedarikçisi olmayı hedefliyor.

"SİLAH İHRACATINDA 12. YIL"
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne göre Türkiye, 2017 ve 2021 yılları arasında silah ihracatında 12. sırada yer aldı. Türkiye'nin 2001 yılında 36'ncı konumundan bu yana yeni bir aşamaya girdiği kaydedildi.

"ÇATIŞMADA RUS YAPIMI TEKNOLOJİLERİNİ GERİ PÜSKÜRTTÜ"
Türkiye'nin silahsız Bayraktar TB2 İHA'sının Rusya ile olan çatışmalarda Rus yapımı teknolojiyi yendiğini kaydeden "Moskova'nın silahlı kuvvetleri ve Rus yapımı teknoloji en az dört farklı çatışmada (Ukrayna, Suriye, Libya ve Azerbaycan) kullanıldı. Aralarındaki çatışmayı geri itmeye yardımcı oldu

Ayrıca Bayraktar TB2'nin yaklaşık 300 kilometre mesafeden bir pilot tarafından çalıştırıldığında 24 saat havada kalabildiğine dikkati çekerek, "İHA'ların uzun menzilli kameraları ve radardan kaçınma yetenekleri, onları Rus yapımı hava savunmalarında usta kılıyor." denildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

2022'nin en iyi 53 şehri listelendi! Listede Türkiye'den tek il var. Antalya'da sağanak sonrası sel: Bir kişi hayatını kaybetti Düzensiz göçmenleri taşıdığı belirlenen bir otomobilden 5 kişi inmesi beklenirken 14 kişi araçtan çıktı. İranlı genç kızın ölümü hakkında neler biliniyor?