All News
28 Ekim 2019 ( 9326 izlenme )
Reklamlar

DOĞUŞTAN GÖZLERİ YOK, AMA AİLESİ O AYRINTIYI FARK ETTİ!

Çin’de doğuştan gözleri olmayan bir çocuğun sürekli el feneriyle oynaması, ailesini meraklandırdı.Doktorların muayenesi,küçük çocukla ilginç bir ayrıntıyı ortaya çıktı. Oğullarının engeli nedeniyle büyük üzüntü yaşayan baba Madamihan ile anne Salamu, doktor doktor dolaşıp çare arıyorlardı.

En son gittikleri hastanede duydukları açıklamayla şimdi az da olsa bir umut belirdi içlerinde. Madamihan ve Salamu çiftinin, doğuştan görme engelli çocuğunu muayene eden doktorlar, çocuğun, üzeri deri kaplı olan sol gözünün ışığa duyarlı olduğunu tespit etti. Burada çocuğu muayene eden doktorlar, çocuğun üzeri deri kaplı olan sol gözünün ışığa duyarlı olduğunu tespit etti. Çocuğun fenerle oynamayı ışığı görebildiği için sevdiğini fark eden doktorlar, üzülerek ameliyatın riskli olabileceğini belirtti.Gözün lensinin olmaması nedeniyle ameliyatı önermeyen uzmanlar, operasyon gerçekleşse bile çocuğun görme imkanı bulunmadığını açıkladı.


Bunun üzerine ameliyattan vazgeçen aile şimdi yapay göz nakli için oğullarının 16 yaşına gelmesini bekleniyor.Katarakt damla, gözlük veya ameliyatsız diğer uygulamalarla tedavi edilemez. Cerrahi müdahele gerekir. Lazerle dikişsiz katarakt cerrahisi (Fakoemülsifikasyon) ile saydamlığı kaybolmuş olan göz merceği alınarak yerine suni bir mercek konulur.Anestezi göz çevresine yapılan bir enjeksiyonla veya iğne yapmadan yalnızca damlalarla sağlanır.

Çoğunlukla genel anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Ameliyat ortalama 15 dakika sürer.Katarakt ameliyatından sonra ağrı, görme bulanıklığı, yanma, batma gibi yakınmalar görülebiliyor. Özellikle 50 yaşın üzerindeki hastaların gözyaşı kaliteleri yetersiz olmakta ve ameliyat sonrası kullanılan ilaçlardan sonra gözyaşının ph denilen dengesi farklılaşabiliyor. İlaçlara bağlı veya ilaçları bıraktıktan sonra da hastalarda bir müddet yanma, batma gibi yakınmalar olabiliyor.

Tıptaki adı Daltonizm olan renk körlüğü genellikle doğuştan gelen bir hastalıktır. Renk körlüğünün nedeni gözdeki bazı maddelerin eksikliğidir. Kalıtsal sebeplerden kaynaklanabildiği gibi görme siniri, görme noktası ve göz tansiyonu gibi bazı göz hastalıkları sonucunda da meydana gelebilir.



Eskiden doğuştan olan renk körlüklerinin tedavisi yapılamıyor yalnızca sonradan olan renk körlüklerinin tedavisi yapılabiliyordu. Artık ülkemizde de uygulanan bir yöntemle doğuştan gelen renk körlükleri de tedavi edilebiliyor. Tedavide hastanın renk körlüğü saptanıyor ve renk körlüğü cinsine göre gözünün önüne lens konuluyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fransız model Marine el Himer Müslüman oldu Tamer Karadağlı'nın kızı Zeyno büyüdü! İşte son hali Konsere giden rap şarkıcıları Canbay ve Wolker'ı taşıyan minibüs devrildi Salgın Vakaları Nereye Doğru Gidiyor! Ateş,Öksürük ve Halsizlik varsa dikkatli olun!