Sağlık
03 Eylül 2023 ( 8 izlenme )
Reklamlar

Doktorlar kalıcı oje hakkında uyardı

Ankara Şehir Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Burcu Tuğrul, kalıcı oje, protez tırnak ve benzeri tırnak uygulamalarının özel günler dışında yapılmasının önerilmediğini belirtti.

Tuğrul, bu tür tırnak uygulamalarının risklerine dikkat çekerek şunları söyledi: "Kalıcı tırnak uygulamalarında yapılan manikür sırasında tırnağın içerisine enfeksiyon girdiğinde, tırnağımız 34 hafta boyunca kapalı kaldığı için o enfeksiyon görünmez hale gelebilir. 

Eğer herhangi bir semptom, ağrı veya sızı olmazsa, enfeksiyon daha derinlere, hatta kemiğe kadar ilerleyebilir. Ayrıca, 34 hafta sonra tırnaklardan ojelerin çıkarılmasıyla tırnaklarda kırılganlık, incelme ve kopma gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu tür sorunların kendi kendine tamir edilmesi zor olabilir."

Ayrıca, tırnak uygulamaları sırasında el ve tırnak sağlığına zarar verebilecek ultraviyole ışınlarına maruz kalındığını ve bu ışınların yaşlanma hızını artırabileceğini vurgulayan Tuğrul, "Ciltte güneş lekeleri, elastikiyet kaybı gibi sorunlar, uzun süreli ultraviyole maruziyeti sonucu kansere kadar ilerleyebilir. Bu nedenle, özel bir gerekliliğiniz yoksa sık sık kalıcı tırnak uygulamalarına girmemeyi öneriyoruz." dedi.

Tuğrul, manikür sırasında tırnağın kendini korumasını sağlayan "kütikül"ün alınmasını tavsiye etmediklerini ve bunun önemli bir uygulama olduğunu vurguladı. Kütiküllerin yumuşatıldıktan sonra geriye doğru itilebileceğini ve bu işlemin tırnak sağlığı için önemli olduğunu belirtti.

Son olarak, eldiven kullanmanın, elleri ev işlerinden kaynaklı uzun süreli su temasından koruyabileceğini ve ellerin ve tırnakların düzenli nemlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca güneşten koruma için önlemler almanın da el ve tırnak sağlığı için önemli olduğunu ekledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmanın yararları Yazın ev ferahlığı için büyük önem taşıyor: KİLİM! Kilo nasıl verilir? Fıtık Nedir? (Bel ve Boyun Fıtıkları) Tedavisi?