Dünyanın en güzel camileri hangileridir? Dünyanın en güzel camisi nerede?
Dünyanın dört bir yanında abartılı mimarileriyle hayranlık uyandıran camiler, kapılarını ziyaretçilerine yılın her döneminde açıyor. İslam kültürünü yansıtan motiflere sahip muhteşem camileri tek tek sizler için araştırdık.
Dünyanın her yerinde özel mimari yapılar var. Eşsiz görünümleriyle hayranlık uyandıran bu yapılardan en huzurlu ve görkemlisi kuşkusuz camilerdir.
Büyük bir tarihe sahip olan camiler hem dini hem de estetik açıdan dikkat çekiyor. Her biri işlemeleri ve İslami motifleri ile göz ziyafeti sunan camiler görülmeye değerdir. Dünyanın farklı yerlerinde kapılarını ziyaretçilere açan en güzel camileri gelin birlikte keşfedelim.
Şeyh Zayed Camii
Bembeyaz görünümüyle mekanı ve dinginliği kucaklayan “Şeyh Zayed Camii” mutlaka görülmesi gereken muhteşem yapılardan biri.
Ulu Camii veya Ulu Camii olarak da bilinen Şeyh Zayed Ulu Camii, dünyanın en büyük camilerinden biri olarak kabul edilir. Farklı ülkelerden özel olarak getirilen malzemelerin kullanıldığı caminin yapımı 3 binden fazla işçinin emeğiyle 13 yılda tamamlandı.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde bulunan Şeyh Zayed Ulu Camii, 40.000 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor.
Camiye girer girmez muhteşem manzaraya hayran kalacaksınız. Dünyanın en büyük halısı ile kaplanmış caminin içindeki dev kristal avize de ortalığı kamaştırıyor.
Putra Camii
Melazia, eşsiz etkileyici mimarisi ile dünyanın en güzel camilerine ev sahipliği yapmaktadır. İşlemeleriyle göz alıcı bir güzelliğe sahip olan "Putra Camii" pembe kubbeleriyle dikkat çekiyor.
Gül işlemeleri ve mermer işlemeleri ile aynı anda 15 kişiye kapılarını açan Putra Camii, zarif bir görünüme sahiptir. Beş kattan oluşan Putra Camii'nde bu katlar İslam'ın beş şartını simgeliyor.
1997 yılında başlanan bu harika binanın inşaatı 2 yılda tamamlandı. Putrajaya Gölü'nün hemen yanında bulunan Putra Camii, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.
KRİSTAL CAMİ
Camilere gittiğimizde gönlümüzün aydınlandığını hissederiz. "Kristal Cami" bu parlaklığı mimarisine taşır ve çarpıcı bir güzelliğe sahiptir. Kristal Camii, 20062008 yılları arasında çelik, cam ve kristal kullanılarak inşa edilmiştir.
Bu eşsiz güzellikteki cami Malezya'da bulunuyor ve 1500 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. Camideki aydınlatma sistemi, hava karardıktan sonra ziyaretçiler için görsel bir şölen yaratıyor.
Nehir kıyısına yansıyan eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Kristal Camii'ni mutlaka görmenizi öneririz.
SULTAN ÖMER ALİ SEYFEDDİN CAMİİ
Brunei Sultanlığı'nın başkenti Bandar Seri Begawan'da bulunan Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
İtalyan mimarisinden izler taşıyan caminin yapımı 1958 yılında tamamlanmıştır. Brunei Nehri üzerindeki yapay lagünün kenarına konumlandırılarak camiye zarif bir görünüm kazandırılmıştır.
Kubbesi altın yaldızlı olan Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii'nin yapımında dünyanın her yerinden malzemeler getirilerek kullanılmıştır.
ŞAH FAYSAL CAMİİ
74.000 kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük camilerinden biri olan Şah Faysal Camii, Pakistan'ın en önemli simgelerinden biridir. Cami 1966 yılında Suudi Kralı Faysal tarafından Pakistan halkına hediye olarak yaptırılmıştır.
Caminin yapım süreci çok ilginç bir tarihe sahiptir. Bu özel hediye için Kral Faysal'ın dünya çapında 43 ülkenin katılımıyla bir proje yarışması düzenlediği, 17 proje arasından kazanan Kocatepe Camii'nin mimarı Vedat Dalokay oldu.
Daha sonra yapımına başlanan cami 1986 yılında ibadete açılmıştır. Eşsiz bir görünüme sahip olan Şah Faysal Camii, Pakistan'ın klasik mimarisinden oldukça farklıdır. Bir gün Pakistan'a yolunuz düşerse, bu ender güzelliği görmenizi tavsiye ederiz.