Devlet televizyonu Rossiya24'e verdiği röportajda Putin, Çin ile ilişkilere ilişkin soruları yanıtladı.
RusyaÇin iş birliğinin Batı için bir tehdit oluşturmadığını vurgulayan Putin, “Çin ile askeri bir ittifak oluşturmuyoruz. Evet, askeri ve teknik işbirliğimiz var. Saklamıyoruz ama şeffaf, gizemli bir tarafı yok." ifadeleri kullanıldı.
Moskova'nın Pekin ile askeri iş birliğini geliştirdiğini ve ortak askeri tatbikatlar yürüttüğünü hatırlatan Putin, “Bu arada bunu sadece Çin ile değil diğer ülkelerle de yapıyoruz. Donbas, Zaporijya ve Herson'daki olaylara rağmen devam ediyoruz. Her şeye devam ediyoruz, her şey şeffaf ama bu askeri bir ittifak değil” dedi.
KÜRESEL BİR NATO YARATMA NİYETİ
ABD'nin giderek daha fazla ittifak kurduğuna dikkat çeken Putin, NATO'nun yeni stratejik konseptinin AsyaPasifik bölgesi ülkeleriyle ilişkileri genişletme planlarından ve "küresel bir NATO" yaratma niyetinden açıkça bahsettiğini söyledi.
Putin, "Batılı analistler, Batı'nın 1930'larda faşist rejimler ve militarist Japonya'da Almanya ve İtalya'da yaratılana benzer yeni bir eksen inşa etmeye başladığını söylüyor" dedi. isminde.
Vladimir Putin, bu stratejinin AsyaPasifik bölgesindeki belirli ülkeleri, Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Kore'yi doğrudan kapsadığını açıklarken, İngiltere ve Japonya'nın askeri alanda temaslarda karşılıklı açıklık konusunda anlaşma imzaladığını açıkladı.
Mihver Devletlerini Hatırlamak
Mihver güçlerinin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yanında yer aldığını hatırlatan Putin, bu bloğun oluşumunun Almanya ve Japonya'nın 25 Kasım'da Berlin'de komünist ideolojinin dünyada yayılmasını önlemek için birlikte mücadele etmek üzere imzaladığı anlaşmayla başladığını söyledi. 1936.
İtalya'nın 1937'de, Macaristan ve Mançukuo'nun Şubat 1939'da, Franco İspanya'nın Mart 1939'da bu paktlara katıldığını açıklayarak, Almanya, İtalya ve Japonya'nın "Mihver" ülkeleri üzerinde etkili olduğunu ve yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu söyledi. faşist bloğun çöküşü, topraklarını sınırlandıran, Berlin ve Roma'ya Avrupa'da, Tokyo'ya Asya'da başrolü veren Berlin Paktı'nın imzalanmasıyla tamamlandı.
RUSYA DEĞİL AVRUPA ÇİN'E DAHA FAZLA BAĞIMLI
Çin'in ekonomik olarak Rusya'yı ciddi şekilde etkileyebileceği görüşünün yanlış olduğuna işaret eden Putin, Avrupa ekonomisinin Rusya'dan çok Çin'e bağımlı olduğunu savundu.
Çin ile Avrupa arasındaki ticaret hacminin büyümesine dikkat çeken Putin, “Yani her şey tam tersi. Bırak kendisi düşünsün” dedi.
Batı'nın geceleri gizlice Ukrayna'ya silah sevk ettiğini kaydeden Putin, Rusya'nın bu silahları teslimat sürecinde imha etmeye çalıştığını söyledi.