Türkiye'de yaşanan depremin ardından kendi ülkemizde de deprem önlemleri ve deprem anında yapılması gerekenler yeniden gündeme geldi.
Depremde 63 kişiyi canlı kurtarmayı başaran ve maalesef çok sayıda vatandaşın cansız bedenine ulaşan Bursa Gürsu Belediyesi arama kurtarma ekibinden açıklama geldi.
Yapılan açıklamalarda, yüzyılın felaketi olan depremde hayatını kaybeden ya da en çok kurtulan vatandaşların konutun hangi bölümünde barındığı paylaşıldı. Peki bu felaket öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılmalı?
Evde deprem anında nereye saklanmalıyız? İşte uzmanların cevapları...
Ülkemizde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından ne yapılması gerektiği konusunda araştırmalar başladı. Bir diğer soru da “depremde evde nerede kalınır?” sorusu geliyor.
Kahramanmaraş depreminde 63 kişiyi kurtarmayı başaran ve maalesef çok sayıda vatandaşın cansız bedenine ulaşan Bursa Gürsu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinden açıklama geldi.
Yapılan açıklamalarda, yüzyılın felaketi olan depremde hayatını kaybeden ya da en çok kurtulan vatandaşların konutun hangi bölümünde barındığı paylaşıldı. Kısa sürede ilgi toplayan paylaşım, sosyal medyada gündem oldu.
Gürsü Belediyesi Sivil Savunma Sorumlusu Hafsa Özcü'nün yaptığı açıklamada, cesetlerin bulunduğu yerlere isimler verildi.
Hafsa Özcü'ye göre cesetlerin çoğu apartmanın merdiven boşluklarından çıkarıldı. Asansör boşluklarında ve koridorlarda da cesetler bulundu.
Gürsu Belediyesi Sivil Koruma Başkanı Talha Şahin açıklama yaptı. Şahin, deprem anının birçok yönüne değinirken, elindeki verileri de anlattı.
Depremde canlı alınan vatandaşların çoğunun oturduğu yerden çıktığını anlattı.
6 çocuğun koltuğun kenarından canlı olarak kurtarıldığını vurguladı.
Bu olayın çocukların ayak izinin daha küçük olmasıyla ilgili olduğunu düşünse de aynı olayın yetişkinlerde de olduğunu belirtti.