Yaşam
04 Ağustos 2022 ( 23 izlenme )
Reklamlar

2022'nin en iyi 53 şehri listelendi! Listede Türkiye'den tek il var.

Time Out dergisi, editörler ve dünyanın dört bir yanından 20.000 sakin arasında bir anket yaptı ve 2022'nin en iyi 53 şehrini seçti. Gece hayatı ülkenin gelişimi, yemeiçme, kültür sanat etkinlikleri gibi kriterlere göre oluşturulan listede Türkiye'den sadece İstanbul yer alıyor.

BU YILKİ LİSTE PANDEMİ BAKIŞ AÇISINDAN SIYRILMIŞ BİR LİSTE
Liste, son iki yıldır pandemi sırasında şehirlerin nasıl toparlandığına ve karantina sırasında hayatı nasıl katlanılır hale getirdiğine odaklandı. Ama şimdi, iki yıllık seyahat kısıtlamalarının ardından dünya yeniden açıldı ve liste yeniden tasarlandı. En İyi Şehirler 2022; Canlı gece hayatı, harika yiyecek ve içecekleri, çok sayıda sanat, kültür ve müzesi olanlar. Yürüme kabiliyeti, toplu taşıma, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi pratik şeyler listede önemli bir rol oynadı.

İSTANBUL 50NCİ SIRADA
Time Out'un haberine göre her zaman olduğu gibi sürprizlerle dolu mutfaklarıyla tanınan İstanbul'un covid hüznünü atıp enerjik haline dönmesi uzun sürmedi. 17. İstanbul Bienali ve çok sayıda önemli müzik etkinliği ile İstanbul, efsanevi Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışıyla cesur bir opera, tiyatro, konser ve film gösterileri programıyla eşsiz kültürel yaşamını bir kez daha gözler önüne serdi.

Listedeki ilk 10 şehir şu şekilde sıralandı:

10. KOPENHAG
Time Out'a göre, gezginler dünyanın en yeşil şehirlerinden birinin tadını çıkarmak istediklerinde Kopenhag Danimarka'nın başkentidir. Sürdürülebilirlik, yürünebilirlik ve konfor açısından dünyada ikinci sırada yer alan Kopenhag'da bisiklet sürmek son derece kolay ve keyifli.

9. MONTREAL
Bu Kanada şehri, Time Out araştırmasında "birinci sınıf bir yiyecek ve içecek ortamına" sahip olduğu için övüldü. Montreal, yerel halkın yüzde 93'ü şehirde iyi yemek bulmanın kolay olduğunu söylemesiyle, çeşitlilik içeren bir şehir olarak öne çıktı.

8. BERLİN
Time Out, Berlin'i "uygun fiyatlı" ve "gezinmesi kolay" olarak tanımlıyor. "Yapılacak şeyler çeşitliliği açısından ikinci sırada yer alan Berlin, aynı zamanda yerel halk tarafından en ucuz olarak tanımlanan şehir." Tiem Out, Berlinlilerin "toplu taşımaya aşık olduklarını" ve Yerel halkın yüzde 97'sinin onları övdüğünü ortaya koyuyor.

7. Marakeş
Tatil romantizmi mi arıyorsunuz? Time Out ve sakinlerin yüzde 69'una göre Marakeş, insanlarla bağlantı kurmanın en kolay şehirleri listesinde ilk sırada yer alıyor. Sadece arkadaş edinmek veya ilginç insanlarla tanışmak isteyenler için hala en üst sırada yer alan şehir, yeni arkadaşlar edinme konusunda ikinci, komşularınızı tanıma konusunda ise bir numara olarak değerlendirildi.

6. PRAG
Time Out un oylamasına göre Sparta Prag dünyanın en güzel altıncı şehri olarak kayıtlara geçti: “Yerli yaşayanların yüzde 90'ı şehrin çok güzel olduğunu düşünüyor ve yüzde 96'sı toplu taşıma ile dolaşmanın çok kolay ve zevkli olduğunu söylüyor. Bu iki faktör, şehri çekici olduğu kadar güzel bir yaşam tarzı ile de mükemmel bir şehir haline getiriyor.

5.AMSTERDAM
Amsterdamlıların yüzde 89'u “kendileri olabilecekleri bir şehir arayanlar için dünyanın kim olduklarını ifade etmesi en kolay şehir” olduğunu düşünüyor ve “Türkiye'nin en ilerici ikinci şehri Amsterdam'dan başka bir yere bakmayın” diyorlar. Dünya".

4.GLASGOW
İskoçya'nın ilk 5'e giren ikinci şehri olan Glasgow, bu yıl 'dünyanın en dost şehri' seçildi. Sakinlerin yüzde 87'sinin şehrin pahalı olmadığını söylediği ikinci en ucuz şehir. Yani 2022, yerel halkı ziyaret etmek, keşfetmek ve tanışmak için mükemmel bir zaman.

3. MEDELLIN
Bir zamanlar kötü şöhretli uyuşturucu lordu Pablo Escobar'ın eviydi. Ancak 2022'ye kadar Kolombiya'nın en yeni üyesi Medellin, "iyi vakit geçirmek isteyenler için ziyaret edilecek yer" olacak. Medellin yemek ve gece hayatıyla göz doldururken, tasarımıyla da göz dolduran butik otellere ev sahipliği yapıyor.

2. ŞİKAGO
İki yıldır hayatı alt üst eden pandemi sürecinde açılıp kapanan Chicago, kısıtlamalardan güçlenerek çıktı. Dünyanın en eğlenceli şehri seçilen Chicago, harika yemeklerin tadına bakmak, Michigan Gölü kıyısında güneşin tadını çıkarmak, ikonik sanat eserlerini görmek, çeşitli mahallelerde gezinmek veya tarihi gece kulüplerine gitmek için idealdir.

1.EDINBURG
İskoç başkenti, anıtları, mimarisi, onu yürüyerek keşfedilecek en güzel şehirlerden biri yapan pitoresk mekanları ve sürekli değişen şehirleriyle bu yıl dünyanın en iyi şehri olmayı başardı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ankara-Atina hattında gerilim sürüyor. Yunanistan, ortak tatbikat kapsamında donanmasının tamamını Ege'ye gönderdi. Son dakika! Terör örgütü PKK'nın sözde dış hazinesi Güllüşan Kandemir Konya'da tutuklandı Açılışı için Günler Sayılan Saklı Cennet, Şimdiden Turistlerin İlgisini Çekmeyi Başardı! İzmir'de temizlikçi görevlisine tokat!