35 yıl önce ABD'den Turgut Özal'a gönderilen gizli mektup açıldı! İçerikte 5 özel istek bulunmaktadır.
Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a gönderilen 35 yıllık gizemli mektupta bir sır daha ortaya çıktı. Amerika'dan Turgut Özal'a gönderilen mektup İzmir'de bir antikacı kitapçısında bulundu. Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, 35 yıllık gizli mektup haberini duyunca kitapçıya geldi ve mektubu ilk kez açtı. Kitapta o sırada Adana'da gözaltına alınan 5 kişinin isimleri yer aldı.
İzmit'te bir antikacı kitapçısı işleten Şerafettin Ergül, üç yıl önce Turgut Özal'a gönderilen bir kitaptan mektup buldu. Ergül, mektubun 1987'de Orrion Johnson adlı bir kişi tarafından dönemin Seattle, Washington eyaleti Başbakanı Turgut Özal'a gönderildiğini kabul etti.
TÜRKİYE'DEKİ 5 TUTUKLU İÇİN MEKTUP GÖNDERİLDİ
Mektubu, "Turgut Özal'a 35 yıllık gizli mektup" başlıklı mesajın ardından İHA'dan Kocaeli'ne gelen Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal açtı. Mektubun 1987 yılında Adana Valisi Erdoğan Şahinoğlu'na yazıldığı ve bir nüshasının Turgut Özal'a gönderildiği anlaşıldı. Mektubu yazan Orrion Johnson isimli şahsın Türkiye'de tutuklu bulunan 5 kişinin cezaevinde kötü muamele görmemesini istediği ve bu kişilerin neden gözaltına alındığını sorduğu anlaşıldı. Bu kişilerin kim olduğu ve neden tutuklandıkları merak konusu oldu.
"İŞKENCEYE UĞRAMASINLAR"
"Sevgili beyefendi, yakın zamanda gözaltı haberi gelen bu beş adam; Yusuf Yürekli, İmayet Torunay, Ahmet Özgentürk, Cumali Güven, Özkan Ünlü adına bu yazıyı kaleme alıyorum. Israrla rica ediyorum ki, bu kişiler aileleriyle ve kendilerine atanan yasal temsilcileri ile iletişime geçebilsinler. Ayrıca rica ediyorum bu kişiler, gözaltındayken kötü muamele görüp işkenceye uğramasınlar. Bu kişiler neden gözaltına alındılar? Saygılarımla talep ediyorum ki, haklarında verilen kararlar bana, tüm endişeli vatandaşlara ve topluluklara bildirilsin. Türk yasalarına göre; bu kişiler, duruma özel veya legal olarak değiştirilmediği sürece, 8 Temmuz 1987'den önce serbest bırakılmalı. Lütfen oldukça hassas konuyu inceleyin. Tüm saygılarımla, Orrion Johnson"