Ekonomi
09 Haziran 2022 ( 29 izlenme )
Reklamlar

3600 ek gösterge kararı sonrası emekli olmak isteyenlere uyarı: İkramiyeden yararlanmak için 15 Ocak'ı bekleyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamaya göre memurlar için 600 puanlık ek gösterge uygulaması 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.  Bu tarihten önce başvuranlar 40.000 liradan fazla emeklilik ikramiyesi talep edemeyecek.  Emeklilik ikramiyesi artışından yararlanmak için yaş planlamacılarının bu tarihi not etmeleri gerekmektedir.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından açıklanan ek göstergeye ilişkin yasa tasarısının önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması ve yaz tatilinden önce kabul edilmesi bekleniyor.  Ancak yasa 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek.

 EMEKLİLİK İÇİN KRİTİK TARİH
 Yasanın yürürlüğe girdiği tarihteki tüm emekliler, 15 Ocak'tan itibaren ek önemli rakam artışından yararlanacak.  Yani bu yıl emekli olan herkes, gelecek yıl Ocak ayından itibaren emekli maaşı artışından yararlanacak.

BU YIL İÇİNDE EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYEDEKİ ARTIŞTAN YARARLANAMAYACAK
 Öte yandan Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'a göre bu yıl emekli olanlar emekli ikramiyesindeki artıştan hiçbir şekilde yararlanamayacak.  Kanuna göre emeklilik kredisi, emeklilik anında geçerli olan ek sayıya göre hesaplanır.

 Ek gösterge artışı 15 Ocak 2023'te yürürlüğe gireceğinden, zorunlu olmadıkça emeklilik başvurularının o tarihe kadar tutulması gerekiyor.  14 Ocak 2023 tarihinde emeklilik başvurusunda bulunanlar dahi ödenek şeklinde ek plaka artışından yararlanamazlar.

 NE OLMUŞTU
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından 3 bin 600 ek göstergenin detaylarını açıkladı.  Buna göre, tüm yetkililerin ek göstergeleri "600 puan" artırıldı.  Erdoğan, ''Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3600'den 4400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2200'den 3000'e çıkacak'' demişti.  Erdoğan, ek göstergesi 3600'e çıkarılacak 30 yıl hizmetli memurun emekli maaşının 1.234 ile 1.391 lira, emekli ikramiyesinin ise 44.500 ila 50.150 lira arasında artacağını açıkladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BDDK'nın son düzenlemesi hakkında yabancılar ne düşündü? Araç sahipleri dikkat! Benzin fiyatına 2 lira 21 kuruş zam Tarsus Belediyesi, ilçenin il olması için imza kampanyası başlattı. Kripto Para Piyasasında ki Düşüş Bir Cana Mal Oldu