Ana Sayfa
17 Ağustos 2022 ( 20 izlenme )
Reklamlar

5 Büyük Siber Tehdit Açıklandı: İlk sırada Truva Atı yer alıyor!

5 Büyük Siber Tehdit Açıklandı: İlk sırada Truva Atı yer alıyor!

Araştırma sonucunda en yaygın siber tehdit yüzde 50 ile Truva atı olurken, onu yüzde 43 ile potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA) takip ediyor.


Siber saldırılar dünya genelinde artmaya devam ediyor.

Bu konuda araştırmalar yapan küresel siber güvenlik öncüsü Bitdefender Antivirus, Windows kullanıcılarının karşılaştığı en yaygın siber tehditleri belirledi.

Microsoft Windows %76,31 pazar payı ile en çok kullanılan işletim sistemi olurken, onu %14,66 ile macOS işletim sistemi takip ediyor.

Truva atı yüzde 50 ile ilk sırada
Siber saldırganlar genellikle Windows işletim sistemlerini hedefler.

Araştırmaya göre Truva atları yüzde 50 ile en yaygın siber tehditler arasında yer alıyor.

Truva atını potansiyel olarak istenmeyen uygulamalar (PUA'lar) (%43), istismarlar (%3), kripto para madenciliği (%2) ve fidye yazılımları (%1) takip ediyor.

5 büyük siber tehdit
Windows sistemlerini günlük olarak hedef alan birçok tehdit arasında aşağıdakiler Bitdefender sayacında takılı kalıyor:

Truva Atları: Virüs bulaşmış sistemlerden veri sızdırmak ve diğer uç noktalara yayılmak için yana doğru hareket eden veya saldırıyı genişletmek için çeşitli kötü amaçlı yazılımları indirmek üzere tasarlanmış yazılımlara Truva atı denir. 

Bitdefender Tüketici Tehdit Görünümü Raporu'nun gösterdiği gibi, Truva atları, genellikle belirli bir saldırının ilk aşamalarında tespit edildiklerinden, tehdit yelpazesinin büyük bir bölümünü oluşturur.

Truva atları genellikle, fidye yazılımları, kripto madencileri ve yama uygulanmamış güvenlik açıklarından yararlanmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılımlar dahil olmak üzere saldırıyı genişletmek için ikincil yazılımlara sızmak için kullanılır.

Yüzde 30 ile saldırıların çoğu ABD'de gerçekleşti.
Güvenlik açıklarından yararlanma: Bazı saldırılar, bilinen, bilinmeyen veya yama uygulanmamış güvenlik açıklarından yararlanılarak gerçekleştirilir. Geçen yıl boyunca, bu tür istismar tabanlı saldırılar dünya çapında oldukça eşit bir şekilde dağılmış gibi görünüyor ve Amerika Birleşik Devletleri her yıl olduğundan yüzde 30 daha fazla saldırı girişimi kaydetti.

Asya Pasifik (APAC) bölgesi yüzde 10'luk payla ikinci sırada yer alırken, onu yüzde 9 ile Latin Amerika, Almanya ve İngiltere, yüzde 5 ile Romanya, yüzde 7 ile Orta Doğu Avrupa, İtalya ve Fransa izledi.

Fidye Yazılımı: Verileri çalıp şifreledikten sonra, verilere erişime açmak ve veri sızıntılarını paylaşmamak için yapılan fidye yazılım saldırılarına fidye yazılımı saldırıları denir. 

Önceki yıllarda, fidye yazılımı saldırıları dünya çapında daha eşit bir şekilde yayıldı. Son zamanlarda, saldırılar daha karlı bölgelere ve sektörlere odaklanmış gibi görünüyor. Açık farkla en çok saldırıya uğrayan sektör telekomünikasyon oldu.

Medya yüzde 19 farkla ikinci sırada yer alırken, onu yüzde 9 ile eğitim ve araştırma, yüzde 8 ile kamu sektörü, yüzde 7 ile teknoloji ve hizmetler ve yüzde 2 ile ticaret yapan sektörler izliyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tuzun zararları nelerdir? Günlük tuz ihtiyacı ne kadardır? Polat çiftinin kızları Nilda, Bakan Yerlikaya'ya seslendi: Sesimizi duyun, ben ve kardeşim artık dayanamıyoruz Bayraktar, Elon Musk'ın TEKNOFEST'e gelmesini ve bu etkinliği deneyimlemesini istediklerini belirtti Üniversiteli kızları fuhuşa zorlayan çete! Uygunsuz fotoğraflarla tehdit etmişler