Sağlık
02 Eylül 2022 ( 21 izlenme )
Reklamlar

Ayak Üşümesinin Sebepleri ve Ayak Üşümesinin Tedavisi

Soğuk ayaklar, soğuk havaya karşı normal bir vücut tepkisi olabilir. Ancak bazen bu durum tıbbi bir durum olarak kendini gösterebilir ve tedavi gerektirebilir

El ve ayaklardaki küçük kan damarları vücut ısısı düştüğünde daralabilir. Bu, iç organları sıcak tutmak için uzuvlara kan çekilmesine neden olabilir ve bu da titremeye neden olabilir. Vücut yağ oranı düşük kişilerde daha sık görülebilen bu durum ayak üşümesi şikayetleri ile kendini gösterir. Bununla birlikte, soğuk ayakların nedenleri vücut sıcaklığındaki düşüşle sınırlı değildir. Soğuk ayaklar; Diyabet, anemi ve diğer hastalıkların habercisi olarak ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Ayak üşümesinin bir sağlık sorunu olup olmadığını anlamak için kişinin bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekir.

Ayak üşümesi nedir?
Vücut ısısının düşmesi için geçerli bir sebep olmasa da ayak üşümesi sorunu yaşayan kişilerin mutlaka değerlendirilmesi ve bazı tıbbi durumlara karşı önlem alması gerekir. Özellikle ayaklarınız uzun süredir üşüyorsa bu durum göz ardı edilmemelidir. Aksi takdirde, durum ciddi bir tıbbi soruna dönüşebilir. Soğuk ayakların ciddi bir tıbbi durumun işareti olduğunu gösteren birkaç semptom vardır. Bu semptomlar el ve ayaklarda hassasiyet ve ağrıyı içerir. Diğer belirtiler arasında soğuğa karşı aşırı hassasiyet, ellerde ve ayaklarda deride renk değişikliği, vücut sıcaklığında artış ve el ve ayaklarda uyuşma yer alır.

Ayak üşümesi nedenleri?
Soğuk ayaklar; Soğuk algınlığı, zayıf kan dolaşımı, sinir sistemindeki problemler ve diğer birçok nedenden kaynaklanabilir. Hava sıcaklığından bağımsız olarak ayakları üşüyen birçok insan var. Bu, kişinin tıbbi bir durumu olduğunun bir işaretidir.

Ayak üşümesinin teşhis ve tedavisi?
Ayak üşümesinin birçok farklı tıbbi nedeni olduğundan, bir doktora görünmek önemlidir. Hastalığı teşhis etmek için semptomları ve tıbbi öyküyü inceleyerek muayeneye başlayan doktorlar, gerekli tedavinin belirlenmesini sağlar. Tanı için gerekirse bazı testler de yapılabilir. Teşhis doğru ise hastalığın tedavisine başlanabilir.

Anemi ve şeker hastalığı gibi şüphelenilen hastalıklarda ise kan tahlilleri yapılır ve buna göre tedavi süreci hazırlanır. Bir kalp veya dolaşım hastalığı varsa, bir elektrokardiyogram incelemesi gerekebilir. Bu durumda doktor gerekli ilaçlarla tedaviye başlar. Tedavi sürecinde ilaca ek olarak cerrahi müdahale de gerekebilir. Karaciğer veya böbrek yetmezliği tespit edilirse hasta bu hastalıkların tedavisine başlar. Ayrıca damar hastalığı olan hastalarda şiddetine göre ilaç tedavisi veya ameliyat uygulanabilir.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Varis tedavisi nasıl yapılır? Antikanser Etkili Besinler: Sağlığınız İçin Bu Gıdaları Tüketin İnme vakalarının tedavisi için hızlı müdahale hayati önem taşıyor Türkiye'de görülen Covid varyantı tehlikeli mi?