Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak grup kurmak için yaptıkları görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, "Önerilen birleşme modeli bu nedenlerle uygun görülmedi." parti yönetiminde ikiliğe ve mesaj karmaşasına yol açar ve sürdürülebilir olmaz.
DHA'nın haberine göre, partiden yapılan yazılı açıklamada DEVA partisi, kurulduğu ilk günden bu yana diğer siyasi partilerle diyalog ve iş birliği süreçlerinin yanı sıra altı siyasi parti ile yürüttüğü çalışmaları da çok önemsiyor.
"Bilindiği üzere milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup oluşumu ve dernekleşme konularında DEVA, Gelecek ve Saadet partileri arasında görüşme ve değerlendirme süreci yaşandı." Gelen parti genel başkanı Sayın Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Ali Babacan'a bir model önerisi sunmuştur. Önerilen birleşme modeli, parti yönetiminde ikilik ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmadığı gerekçesiyle yetersiz bulundu."
“Farklı seçenekleri tartışmaya hazırız”
Öte yandan DEVA partisi içerisinde üç partinin ortak grup oluşturma modeli, tüzel kişiliklerinin korunması ve belli sayıda milletvekili temini ve yeni bir şemsiye parti oluşturulmasına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi.
"Yetkili organlarımızda yapılan toplantılarda, mecliste grup oluşturulmasının önemli olacağı ancak söz konusu modelin vatandaşlarımız tarafından hemen kabul görmeyeceği yönündeki görüşlerin kafa karışıklığına yol açacağı, hükümet ve devletin gelişmesi için sorunlara yol açacağı vurgulanmıştır.
Tarafların kendi kimliklerine sahip olmalarının engellenmesi önem kazanmıştır. Grup oluşturma modeline ilişkin olumsuz görüşlerini Sayın Davutoğlu ve Sayın Karamollaoğlu ile paylaştı. Siyasi partiler arası diyalog ve iş birliğini çok değerli bulan DEVA partisi, önümüzdeki dönemde farklı seçenekleri tartışmaya ve değerlendirmeye hazırdır.”