Ana Sayfa
16 Aralık 2023 ( 12 izlenme )
Reklamlar

Friends dizisinin yıldızı Matthew Perry'nin ölüm sebebi belli oldu

Los Angeles'ta gerçekleşen otopsi sonuçlarına göre, Friends dizisinin sevilen karakteri Chandler Bing'i canlandıran oyuncu Matthew Perry'nin 28 Ekim'de yaşamını yitirmesinin nedeni, anestezik ketamin kullanımının ardından havuzda boğulma olarak belirlendi. Ayrıca, Perry'nin ölümünde koroner atardamar hastalığı ve opioid bağımlılığı tedavisi için kullanılan Buprenorfin'in etkili olduğu tespit edildi.

Otopsi raporunda, Perry'nin anestezik amaçlı kullanılan ketaminin etkileri nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği belirtilirken, aynı raporda Buprenorfin'in de ölümüne katkı sağladığı vurgulandı. Raporda, Perry'nin "19 aydır uyuşturucu kullanmadığının iddia edildiği" bilgisine de yer verildi.

Matthew Perry'nin yakınları, Perry'nin depresyon ve kaygı bozukluğu için "ketamin infüzyon terapisi" adı verilen bir tedavi aldığını ifade etti. Otopsi doktoru ise Perry'nin vücudundaki ketaminin ameliyat sırasında kullanılan genel anestezi seviyesinde olduğunu belirtti.

Johns Hopkins Üniversitesi tıbbi toksikoloğu Dr. Andrew Stolbach, Perry'nin vücudundaki ketamin miktarının, oyuncunun bilincini kaybetmesine, dik duramamasına ve su yüzeyinde kendini tutamamasına neden olabilecek düzeyde olduğunu açıkladı. Dr. Stolbach, "Havuzda veya jakuzide, özellikle de yalnızken sakinleştirici ilaç kullanmak son derece risklidir ve ne yazık ki bu durumda ölümle sonuçlanmış" yorumunu yaptı.

54 yaşındaki Matthew Perry'nin ölümü, uzun yıllar süren bağımlılık mücadelesiyle bilinen bir oyuncunun trajik bir sona ulaşmasıyla büyük üzüntü yaratmıştı. Perry, daha önce Emmy ödülüne aday gösterilmiş ve 2022'de yayımlanan biyografisinde bağımlılık mücadelesi hakkında açık bir şekilde konuşmuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

DÜŞÜNÜN; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan "Asgari Ücret" Açıklaması 9 yaşındaki Yağmur, "Çok üşüyorum Baba" kelimeleriyle belleğe kazınmıştı. Hayali gerçekleşti. Hıyarcıklı (Bubonik) Veba Nedir?