Ekonomi
03 Haziran 2022 ( 7 izlenme )
Reklamlar

İş dünyasında dijital dönüşüm

Dijital Strateji programının bu haftaki misafirleri Anadolu Efes CEO’su Can Çaka ve şirketin dijital dönüşüm yolculuğundaki iş ortağı SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan oldu.

Programda, Anadolu Efes’in dijital dönüşümünün iş süreçlerine etkisi konuşuldu.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Anadolu Efes ile yaptıkları Dijital Mükemmeliyet projesi ile ilgili şunları söyledi: “Dijital mükemmeliyet yolculuğu, kurumların sıksık olarak kendini daha iyi ve doğruya adapte etmesi, kendini iş prosesleri eksenindeki noktalara konumlandırabilmeleri amacıyla teknolojiyi daha verimli kullanmasını ifade ediyor. Bu noktada teknoloji tek başına yalnızca bir araçtır ve bunu yükselten üç ana bileşen vardır. Bunlar sırayla teknoloji, insan ve kurum içinde geliştirilen prosestir.”

“Veriyi anlamlandırmak çok önemli”

Anadolu Efes CEO’su Can Çaka ise bu projeye iş proseslerini geliştirirken daha süratli ve akıllı bir şekilde hareket etmek amacıyla çıktıklarını ve proses süresince daha süratli aksiyon almaya başladıklarını söyleyerek şu şekilde devam etti: “SAP ile işbirliğimiz 20 yıldan daha uzun bir vakte dayanıyor. Dijital dönüşümde liderlik yapan bir şirket olarak, şimdilik 90’ların ikinci yarısında dijital dönüşüm amacıyla kurumsal kaynak planlamayı hayatımıza almamız gerekliliğini teşhis ettik.Bugün öngörülebilirliğin en düşük bulunduğu vakit dilimini yaşıyoruz. Bu yüzden organizasyonel doğrultu çok daha süratli ve elastik olmak zorunda. Çünkü teknolojik altyapı sıksık olarak gelişiyor ve şirketlere bambaşka imkanlar sunuyor. Biz de bugün daha süratli aksiyon alabilen, daha elastik ve akıllı hareket edebilen suni zekâ ile desteklenmiş görülmemiş bir dijital vizyon yaratmak istedik.”

“Uygulamalarımızı süratle yaşama geçirebiliyoruz”

Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, bilgileri anlamlandırmanın öngörülebilirlikler yaratmanın önünü açtığını söyleyerek, “Dijital dönüşümle beraber proseslerimizi sadeleştirip uygulamalarımızı daha süratli bir şekilde yaşama geçirebilecek noktaya ulaştık ve bunun en büyük çıktısı verimlilik oldu. Elbette bütün bu proseste SAP tecrübesinden yararlandık ve normalde gerçekleştirdiğimiz bütün işleri bundan sonra daha az adam/saat kullanarak yapıyoruz. Karar anlarında ise daha çok katma değer yaratan işleri döneme alıyoruz. “Siri” gibi bizim de “Maya” isminde kullanıcı destek programımız var. Birçok raporu organizasyon içindeki sesli suni zekâ ile desteklenmiş bölge üzerinden yönlendirebiliyoruz” dedi.

"Kendi kendini ilerleten algoritmalar ön planda"

Teknolojik değişimleri öğrenebilen algoritmaların öne çıktığını söyleyen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, dijitalleşme ve iş dünyasının geleceği ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Artık sistem öğrenmeleri öne çıkıyor. Yani aynı insanlarda bulunduğu gibi, kurduğumuz çağdaş sistemler hisseden, öğrenen, yönlendirilebilen ve tasarladığınız şekilde aksiyon gösteren ve canlı kullanıma geride bıraktığımız modellere dönüşebilecek. Geleceğin bize neyi getireceğini hangi durumun fırsat ya da sorun olarak karşımıza koyacağını bilmediğimiz yeni dünyada mobilite, büyük veri ve öğrenen algoritmalar mücadele araçları olacak. Uçtan uca sistem desteği sayesinde yaşayabilecek, ölçülebilecek bir yolculuk bizi bekliyor.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tarım Kredi'de yeni bir dönem başlıyor! Ürünler artık zincir marketlerde de satılacak! Güne yatay seyirle başlayan altının gram fiyatı 1.680 lira seviyesinden işlem görüyor Ekmek zammına karşı un desteği Döviz açığı Mart'ta gerileme gösterdi