Ana Sayfa
10 Eylül 2022 ( 17 izlenme )
Reklamlar

Başvurular bugün başlıyor! KOSGEB'den 250.000 lira faizsiz ve geri ödemesiz hibe desteği

Başvurular bugün başlıyor! KOSGEB'den 250.000 lira faizsiz ve geri ödemesiz hibe desteği

KOSGEB, birçok mesleğin yer aldığı Yaşayan Miras İş Destek Programı kapsamında 250.000 liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacak. Kayıtlar bugün başlıyor ve 30 Eylül'e kadar devam ediyor. 

Destekler kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama gibi alanlarda kullanılmaktadır. Şu ana kadar çatal bıçak ve bakırcılar dahil 602 firmanın ön başvuruları kabul edildi.

Anadolu'nun kadim mesleklerinin devamına destek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle bu meslekleri sürdürenlere 250.000 liraya kadar karşılıksız destek verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar 602 firmanın ön başvurularını kabul etti. Bu kapsamda destekten yararlanmak için KOSGEB veri tabanına kayıt başvuruları bugün başlıyor ve 30 Eylül'e kadar devam edecek.

GRAMOFON MEKANİĞİ, BIÇAK YAPIMCISI, DERİ İŞLERİ...
Dünya Gazetesi'nin haberine göre, ön başvuruları kabul edilecek şirketler arasında gramofon tamircileri, marangozlar, bıçakçılar, bakırcılar ve dericiler de bulunuyor.

800 FİRMADAN 602 SİNİN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ
KOSGEB tarafından uygulanacak programın adı Yaşayan Kültürel Miras İşletmeleri Destekleme Programı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bugüne kadar başvuran 800 firmadan 602'sinin ön başvuruları kabul edildi. Programdan yararlanmak isteyen herkes 30 Eylül'e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırabilir. Destek programı ustaçırak ilişkisini güçlendirmeyi amaçlarken, yeni personel istihdam eden firmalara 250.000 liraya kadar karşılıksız destek verilecek. Proje için işbirliği protokolü 24 Haziran'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında imzalandı.

31 FARKLI MESLEKTEN FİRMALAR
Ön uygulamada 31 farklı geleneksel meslek bulunurken, bunlar arasında seramikçi (çömlekçilikkiremit), ağaç işleri, çatalbıçak, bakırcılık, dericilik, çalgı yapımı ve dokumacılık gibi meslekler öne çıktı. Üstelik; Şapkacı, gramofon tamircisi, at arabası/Phaeton imalatçısı gibi mesleklerden de başvurular alındı. Şu ana kadar 72 ilden başvuru geldi ancak başvuruların çoğu İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa illerinden geldi.

YERLİ MAKİNE KULLANICILARINA YÜZDE 15 EK DESTEK
Geri ödemesiz 250.000 TL üst sınır ile kurulum, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, reklam ve pazarlama alanlarında destek sağlanmaktadır. Plan, işletme sahibi tarafından uzmanlıklarını aktarmaları için eğitilecek personele 150.000 liraya kadar tahsis edilecek. Makine ve teçhizat maliyetleri için 50.000 liret tavan desteği verilmektedir. Desteklenecek makine ve teçhizatlar yeni veya 3 yaşından gün almamış sayılır. Yerli üretim makine ve sistemler için sübvansiyon oranına yüzde 15 eklenir. Reklam ve pazarlama desteği kapsamında eticaret sitelerine üyelik ve komisyon ücreti, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve reklam filmi dahil toplam 45.000 liraya kadar destek verilecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

10 Yıl Önce Hayatlarıunı Kaybeden Kızlarını Ekrablarda Gören Aile Büyük Şok Geçirdiler Tüyler Ürperten Olay İngiltere'de istediği zammı alamayan Amazon çalışanları greve gitti Endonezyalı Kadınların Tamamına Yakını Böyle Genç Kalabilmiş TCMB, Şubat ayı ödemeler dengesi istatistiklerini yayınladı.