Ana Sayfa
11 Eylül 2022 ( 34 izlenme )
Reklamlar

Resmi Gazete'de Yayınlandı! Gençlik ve Spor Başkanlığı tarafından özel yurt ücretinde artış sınırı!

Resmi Gazete'de Yayınlandı! Gençlik ve Spor Başkanlığı tarafından özel yurt ücretinde artış sınırı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, özel öğrenci yurt ücretleri için bir artış limiti belirledi. Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile yurt ücretlerindeki azami artış oranı, toplam YİÜFE ve TÜFE'nin yarısına eklenen 5 puandan fazla olmayacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yüksek öğrenim özel barınma hizmetleri yönetmeliğiyle gerçek veya tüzel kişiler tarafından özel barınma kurumu açılmasına, işletilmesine ve denetimine esaslar belirlendi. Yönetmeliğin ücret ve yükümlülükler başlıklı maddesine göre, özel yurtlar, bir sonraki öğretim yılında uygulayacakları aylık barınma hizmeti ücretini, her yıl Temmuz ayı sonuna kadar, yeni hizmete açılan kurumlar ise açıldıktan sonra 1 ay içinde belirleyerek Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri'ne bildirecek ve söz konusu ücret il müdürlüğünce onaylanacak. Bildirilen ücretin üzerinde ücret alınamayacak.

ÜCRETLER BAŞKA HİÇBİR İSİM ALTINDA TAHSİL EDİLEMEZ
Kurumlar, konut hizmeti için farklı bir adla ücret talep edemezler ve konut hizmet bedelinden bir aylık pay kadar depozito alabilirler.

ÖZEL YURTLARA EN ÇOK NE KADAR ARTIŞ YAPILABİLİR?
Özel yurtlara uygulanacak artış limiti, Temmuz TÜFE toplamının yarısı ile Temmuz ÜFE yıllık değerinin yarısına 5 puan eklenerek hesaplanır. (TÜFE: 49,65 + YİÜFE: 97,30/2 + 5 = 78,47)

TALEPLER KAPASİTENİN YARISINA KADAR KARŞILANACAK
Yönetmelikteki ücret sınırlamasından yararlanmak isteyen öğrenciler, eğitimöğretim yılı bitmeden özel yurtlarda yatay geçiş başvurusunda bulunurlar. Bu kurumlar, başvuru tarihine göre kapasitelerinin yarısına kadar kayıtlı öğrenci kayıt yenileme taleplerini yerine getirmek zorundadır. Özel kolej yurtlarında şehit ve gazi çocukları, devlet koruması altındaki çocuklar ve milli sporcuların çocukları ücretsiz konaklayabilir.

Kamu hukukuna göre tüzel kişiler tarafından tesis açma, ticaret veya çalışma izni açma izni olmaksızın öğrenci barınma imkanı sağlayan tesisler 1. Üniversite öğrencilerine her ne ad altında olursa olsun konaklama hizmeti veren kuruluşlar, otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama işletmeleri imtiyazına sahip olmakla birlikte, Yönetmelik hükümlerine göre 1 Ağustos 2023 tarihine kadar işletme ve çalışma izni almak zorundadır.

500 BİN ÖĞRENCİ BULUNDUKLARI ŞEHİRDEN BAŞKA ŞEHİRDEKİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRİLDİ
Bu yıl 1 milyon 5 bin 490 genç üniversitelere girdi. Üniversiteye yerleşen gencin 154.859'u açık öğretimde, 850.631'i ise örgün eğitimde öğrenimine devam edecek. Örgün eğitimde üniversite hayatına devam edecek olan öğrencilerin 502.295'i bulundukları şehir dışında bir şehirde üniversiteye yerleşmişlerdir. 316.460 öğrenci ilk kez öğrenci ikamet başvurusunu tamamladı. Ortaokulda 98.845 öğrenci yurtlara başvurdu. 2022/2023 eğitim öğretim yılı için GSB yurtlarına 1. ve ortaokul öğrencileri olmak üzere toplam 415.305 genç başvurmuştur. Başvurulan öğrencilerin 169.899'u erkek, 245.406'sı kızlardan oluşuyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eşlerimizin değerini anlamak için müthiş bir hikaye.. Hrant Dink cinayetinin 17. yılında anıldı Athena konserine giden Nurgül Yeşilçay, Gökhan Özoğuz'u topa tuttu Hostesler Ellerini Göstermiyorlar Sebebi buymuş